четвртак, 17. октобар 2013.

Estrada: Dirlija rasprodan do kraja godine


piše: Slobodan Vasković

Režimska političko-tajkunska kvazi elita i dalje se otima za Milorada Dodika. Nije im više jedini cilj biti u njegovoj blizini i tako sebi obezbijediti milionske poslove, povoljne kredite, besplatne parcele građevinskog zemljišta reda veličine stotine hektara...  

Stvar prestiža u prvom „elitnom“ klasnom razredu Republike Srpske sada je dovesti Dodika da pjeva na slavi, svadbi, krštenju... Riječju, otimačina je za estradnog umjetnika, uprkos činjenici da je sve više onih što smatraju da Dodik pjeva najobičniji šund.

Navala je tolika da Dodik ima raspored nastupa, a nema sumnje da mu predsjednički kabinet učestvuje u planiranju estradnih obaveza.

Utanačeno je da Dodik nastupa subotom, a već je sedmicama rasprodan, jer je krenula sezona svadbi.

Prije tri nedelje Dodik je nastupio kod Zorana Tegeltije, ministra finansija u Vladi RS. Tegeltija je udao kćerku.

Nakon toga, Dodik je otpjevao svoje i kod kuma Budimira Stankovića, koji je oženio sina.

Stanković je teški kriminalac koji je nezakonito oteo stotine dunuma zemlje Poljoprivredne škole, dajući za te dragocjene parcele (vrijedne 400 miliona KM), bezvrijedne livade po selima oko Banjaluke i Laktaša.
 
Zbog Stankovića je smijenjen i Tihormi Gligorić sa direktorskog mjesta u Republičkoj geodestkoj upravi. Gligorić je „otpjevao“ svoje, jer se usudio otkriti da je Stanković dao Geodetskoj upravi lažnu mjenicu na 1,5 miliona KM.

Na toj svadbi došlo je do sukoba između domaćina Bude Stankovića i Ranka Škrbića, uvaženog diplomate i grobara zdravstva RS.

Stanković je Škrbića optužio da je kriminalac(!!!), koji je nanio najveću štetu Dodiku.
„Ti si uništio Dodika svojim kriminalnim poslovima“, vrisnuo je Stanković na Škrbića. Škrbić je diplomatski gledao kako da umakne nepovrijeđen.  

Brzo su intervenisale ostale zvanice, sukob je smiren, pa je Dodik mogao da otpjeva svoje.

Ne pjeva Dodik samo na svadbama stranačkih drugova i kumova, već i na slavljima koalicionih partnera. Prije nekoliko dana nastupao je kod Nedeljka Čubrilovića, koji je oženio sina.

Dodik je rezervisan i za sljedeću subotu, kada će pjevati na svadbi koju organizuje Dragoljub Davidović, bivši gradonačelnik Banjaluke. Davidović udaje kćerku.

Prema potvrđenim informacijama iz estradnih krugova, Dodik je rasprodan do kraja godine. (Zli jezici tvde da će možda ući i na Farmu).

Na svim nastupima Dodik pjeva pola sata (čuva dobar glas), a interesatno je da su sve pomenute svadbe održane (ili će se održati) u restoranu „Jezero“ kod Banjaluke.